Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی آکادمی هوش مالی، دکتر کمیل رودی، عضو هیأت علمی آکادمی هوش مالی، ضمن اعلام این خبر گفت: از میان 22 فیلم چهلمین جشنوارۀ فیلم فجر، 12 فیلم، دارای موضوعات مرتبط با سواد مالی بودند و در مجموع 54 بار به مفاهیم سواد مالی اشاره شده بود؛ 6 بار در گرۀ اصلی، 12 بار در گرۀ فرعی و 36 بار هم در سطح اشاره.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: پس از ارزیابی‌های کمی فیلم‌ها، چهار فیلم «نگهبان شب»، «شب طلایی»، «شادروان» و «بیرو» نامزد دریافت «نشان فی» معرفی شدند. سپس به تحلیل کیفی فیلم‌ها پرداخته شد. برای انتخاب فیلم برگزیده علاوه بر معیار اشارۀ درست و عمیق مفاهیم سواد مالی دو معیار جذابیت و بیان سینمایی و مخاطب‌پسندی و احترام به سلیقۀ مخاطب نیز در نظر گرفته شد. در نهایت فیلم «نگهبان شب» ساختۀ رضا میرکریمی به عنوان فیلم برگزیده از نگاه سواد مالی انتخاب شد. 

مدیر آکادمی هوش مالی گفت: نگهبان شب نشان می‌دهد که سواد مالی مهم است، اما امور مالی آنقدر مهم نیست که ارزش‌های انسانی زیر سؤال برود. چنین ارزش‌های اصیل زندگی در بُعد مالی نقش پررنگی دارد و به بیان دقیق‌تر، بُعد مالی زندگی جای حکمرانی این ارزش‌ها و زمینه ملموس‌تر تبلور آن‌هاست. فیلم به خوبی از پس این آموزۀ متعالی در سواد مالی برمی‌آید. زندگی یکپارچه آنچنان نیست که زندگی مالی جدا از کل زندگی باشد. با این وصف، «نگهبان شب» به غایتِ سواد مالی، یعنی آزادی مالی، نزدیک و نزدیکتر می‌شود. 

کمیل رودی در ادامه به فراوانی مفاهیم مالی اشاره شده در هر سرفصل سواد مالی اشاره کرد و توضیح داد: در میان فیلم‌هایی که آموزه‌های سواد مالی را در بر داشتند، 28 درصد به تصمیم‌گیری مالی، 25 درصد به کاریابی و درآمد، 20 درصد به سرفصل خرج و پس‌انداز، 9 درصد به اعتبار و بدهی، 9 درصد به سرمایه‌گذاری و 9 درصد به مدیریت ریسک و بیمه پرداخته‌اند. از نگاه سواد مالی، این میزان اشاره به تصمیم‌گیری مالی مطلوب است زیرا تصمیم‌گیری مالی فرآیندی است که در همۀ سرفصل‌ها وجود دارد. اما میزان پرداخت کم به دو سرفصل مدیریت رسیک وبیمه و سرمایه‌گذاری جای تأمل دارد. زیرا در دو سال اخیر نوع سرمایه‌گذاری مردم و ناتوانی آن‌ها در مدیریت ریسک اثرات منفی بسیاری در سطح فردی و بازتاب‌هایی در سطح اجتماعی داشته است اما این مهم در میان فیلم‌ها انعکاس کمتری داشته است.

دکتر کمیل رودی همچنین در خصوص مشارکت آکادمی هوش مالی در بخش تجلی ارادۀ ملی گفت: در میان همۀ نهادها و ارگان‌های دولتی حاضر در این بخش، ما تنها نهاد بخش خصوصی هستیم. یک مدیر دولتی براساس اولویت‌ها بودجۀ در اختیارش را به این مسائل فرهنگی اختصاص می‌هد، یعنی برای تصمیم‌گیری تنها لازم است که بودجه را تخصیص دهد، اما ما به عنوان یک نهاد خصوصی، با توجه به اهمیت اساسی موضوع سواد مالی برای کشور، از گردش مالی فعالیت اقتصادی شرکت دانش‌بنیان پارت برای ترویج یک مسألۀ عمومی و انجام مسئولیت اجتماعی هزینه کردیم.

عضو هیأت داوران نشان فی، با اشاره به ضرورت سواد مالی گفت: مهم‌ترین مسألۀ کشور چه در سطح مدیریت کلان، چه در سطح شرکت‌ها و چه در سطح خانواده‌ها، مسألۀ مدیریت مالی است. به این مدیریت مالی در سطح فردی و خانوادگی، سواد مالی گفته می‌شود. بهبود وضعیت مالی افراد و خانواده‌ها، صرفاً در گروی بهبود ساختارها و سیستم‌ها و افراد نیست، و خود ما هم با یادگیری سواد مالی می‌توانیم نقش مهمی ایفا کنیم. 

وی در پایان گفت: «نمایشگاه کتاب» و «جشنوارۀ فیلم فجر»، مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور هستند و نقش پررنگی در فضای فرهنگی کشور ایفا می‌کنند. ما برای ترویج سواد مالی در کشور، تلاش کرده‌ایم در هر دو رویداد نقش‌آفرینی کنیم. در نمایشگاه کتاب هر ساله حضور داشته‌ایم و سه سال در جشنوارۀ فیلم فجر، فیلم‌های برتر از منظر سواد مالی را انتخاب و اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. جشنوارۀ فیلم فجر یک رویداد مهم فرهنگی با حوزۀ نفوذ بالاست. از آن جهت که ما مسأله سواد مالی را فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و ترویجی می‌دانیم تلاش کردیم با سینما همراه شویم و از این منظر به این مشکل کلان، خرد و میانۀ جامعه بپردازیم.

منبع: الف

کلیدواژه: جشنوارۀ فیلم فجر آکادمی هوش مالی تصمیم گیری سواد مالی نگهبان شب فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۳۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی

جنایاتی که در دو قرن اخیر حتی در جریان جنگ‌های جهانی بواسطه نوع بمباران و شدت آسیب به شهروندان غیر نظامی هم سابقه‌ای نداشته و این مساله مورد اذعان کشور‌های غربی قرار گرفته است.   بعد از وقوع این اتفاق موجی از همدردی در سراسر جهان از آمریکا و اروپا گرفته تا مناطق شرق دور براه افتاد. رژیم صهیونیستی از ابتدای تاسیس تاکنون تلاش کرده بود که زیر چتر مظلومیت برنامه‌های خود را پیش ببرد و با توجه به حمایت رسانه‌ها در اروپا و آمریکا در این مظلوم نمایی و جلب نظر مردم غرب موفق بود، اما بعد از شروع جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه از آبان ۱۴۰۲ به بعد مظلومیت مردم غزه و توحش بی سابقه رژیم صهیونیستی فضا را عوض کرد.   هر چند که رسانه‌های رسمی چندان میزان جنایات رژیم اشغالگر قدس را بازگو نمی‌کردند، اما فضای مجازی به نوعی فریادرس و بلندگوی مردم غزه شد. نتیجه این شد که ما در حدود شش ماه گذشته روزی نبود که در اروپا و آمریکا شاهد اعتراض علیه رژیم صهیونیستی نباشیم.   این مساله نشان می‌دهد که افکار عمومی در اروپا و آمریکا به نوعی تبلیغات بیش از ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی را کنار زده و دارد با حقیقت مساله فلسطین آشنا می‌شود. طبیعتا انسان‌ها فارغ از هر دین، مذهب و رنگ و قومی براساس فطرت و شرافت انسانی به قضیه نگاه کنند حق را به مظلوم می‌دهند و در کنار مردم تحت ستم غزه و در مقابل رژیم اشغالگر قدس می‌ایستند.    البته این نکته را هم باید یادآور شد که این تحول، اتفاق تازه‌ای نیست و ما حتی در آمریکا و اروپا شاهد تظاهرات چند صد هزار نفری بودیم.    این روند نشان می‌دهد رژیم اشغالگر قدس اگرچه توانست بیش از ۷۵ سال زیر چتر تبلیغات روانی و رسانه‌ای خود را پنهان کند، اما نتوانست همیشه تحت سایه حمایت و جانبداری رسانه‌ها باقی بماند و بخشی از ماهیت جنایتکارانه این رژیم از سوی فضای مجازی و رسانه‌های مستقل به جهانیان منتقل شد و بازتاب آن در واکنش افکار عمومی دیدیم.    نمونه‌ای از این روشنگری‌ها را در اعتراضات اخیر دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا دیدیم که البته این اعتراضات و راهپیمایی‌ها از ابتدای آبان ۱۴۰۲ به این سو همواره صورت می‌گرفت و در مجموع می‌توان گفت که این خیزش نخبگانی تجلی شرافت و فطرت انسانی در اعتراض به رژیم اشغالگر قدس است.

دیگر خبرها

  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • پاداش قبولی سوادآموزان سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ کردستان واریز شد
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی
  • آموزش سواد مالی به کودکان
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد